Blog

ECO schools

21.06.2013 14:11

Joooj, toto letí. Opět vám sem dávám článek po týdnu, ale teď toho bylo trošku víc. Hlavně školních akcí, na které jsem si musela něco připravit a muselo to být "eňo-ňuňo". Jako první je tu předávání titulů EKOškola v Praze na PFUK(právnické fakultě Univerzity Karlovy). Pro ty co neví co je ekoškola, tak je to takový mezinárodní projekt, ve kterém se školy zapojují do různých "pomáhání přírodě", třídí odpad, pokoušejí se i veřejnost nabudit k tomu, aby se chovala trošku více ekologicky. To je taková moje "definice" ekoškoly(pokud chcete přesnější, GOOGLE vám poradí ;))  a abych nezapomněla, je to mezinárodní projekt, takže si nemyslete, že je to nějaký výmysli Čechů. Taak a to by bylo asi tak všechno obecné, teď vám přibližně popíšu co jak, kdy, kde a proč bylo :D 

Nooo...takže ráno jsem vstávala ve 4, protože jsem chtěla stihnout aoutobus, který jede asi 4:55, nebo tak nějak, aby mě hodil do města. Jela jsem ještě spolu s 2 kamarádkami (Káťou a Marťou). Jakmile jsme přijelo na autobusák, šli jsme do "čekací" haly, kde už byla 1 naše paní učitelka, se kterou jsme měli jet do Prahy. Chvilku jsme tam s ní pobyli a pak na zastávku, z které jsme měly jet přišla 2. paní učitelka spolu s 2 dalšíma kámoškama(Hankou a Bárou).  Jen tak pro info. Hanka s Bárou chodí do 6. a Marťa do 7. jen já a Káťa chodíme do 9. Normálně jsme měli jet s naším spolužákem a holkama z 8., ale oni chudáci nemohli, protože měli koncert se ZUŠkou, takže jsme museli vzít trošku mladší lidi s sebou. V 5:45 nám přijel autobus, tak jsme nasedli(všichni unavení...taky, komu by se chtělo vstávat ve 4, že?). 

Cestu autobusem přeskočíme, protože se nic zajímavýho nedělo, všichni skoro spaly, nebo poslouchaly písničky(viz. JÁ :D).

Tááákže asi v 9:10 jsme dorazili do Prahy na Florenc, od kterého jsme šli na nějakou zastávku šaliny, protože PFUK, není až tak blízko a nikomu se nechtělo jít pěšky :D. Tak jsme tam dojeli, vystoupili, přešli přes přechod a šli jsme si pro jmenovky, aby se vědělo, že patříme k těm, co si jdou vyzvednout titul. Shromáždili jsme se ve velké posluchárně, kde nám na začátek nějací(všeho všudy) významní lidé(které vůbec neznám) řekli pár slov úvodem. 

Pak si jsme se měli rozdělit podle toho, na jakou "dílnu" jsme se přihlásili. Vůbec nám to nedávalo smysl, protože jsme mysleli, že se to vybere až na místě, kdo kam bude chtít jít. No, takže nám potom paní učitelka oznámila, že na žádný workshop nejdeme, ale jdeme hrát nějakou hru. Moc se nám nechtělo, protože tam bylo nehorázný vedro(nějak se jim pokazila klimatizece). Když už jsme se tam sešli tak nám paní organizátorka řekla, že se máme rozdělit do skupin po max. 7 lidech, a že musíme být složeni ze 2 "ekotýmů". Nás holek bylo 5, takže jsme k sobě potřebovali ještě nějaké 2 lidi, před námi seděli nějací kluci, ale těch bylo 5, takže jsme se nemohli spojit, ale oni se rozpůlili, takže za námi přišli 2, byli z nějaké menší vesnice u Rokycan. Mám taková tušení, že chodili do 8. S nima jsme obešli všechna stanoviště (bylo jich 7). 

Hned jak se dohrála hra, shromáždili jsme se ve vstupní hale, které se na PFUK říká bazén. Tam jsem si dala těstoviny s nějakou červenou omáčkou(bylo to VÝBORNÝ), vzala jsem si džus a na cestu domů 2 jablka :D Nemyslete si o mě nic špatnýho, ale bylo to formou rautu a ty jablka vypadaly tak lákavě, jenže už jsem byla přejedená. 

Pak si nás organizátoři rozdělili podle barevných papírků, na kterých jsme měli zavěšené jmenovky. My jsme byli spolu s 2 školami z našeho okolí. Představili jsme jim naši školu a co děláme. Všichni jsme se přestavili a bylo to v poho :)

Nakonec nás "nahnali" opět do té posluchárny a tam nám předali ty tituly. Než na nás došla řada tak si jeden kluk, z té školy blízko nás řekl mě a Káti o FB. Řekli jsme mu jen naše jména a přijímení, takže nás asi nenajde :D ale to fakt nevadí.

Ve středu(když už jsme měli za sebou největší akce tohohle týdne...potom napíšu článek i o školním výletě) nám paní učitelka ukazovala fotky(před celou třídou). A když ukazovala fotky, tak tam měla i toho kluka, který od nás chtěl ty facebooky a přitom řekla "Tak tady máme vyfoceného místního PlayBoye, který od vašich spolužaček dyndal facebook. Vidíte chlapci, jaké to máte hezké spolužačky?" S Káťou jsme se na sebe jen tak koukli a vduchu si říkali "Bože, to to musí všechno vykecat?!"

Táák a tohle je konec, do galerie přidám fotky :) Doufám, že jsem vás moc nezahltila zážitky...a to si myslím, že jsem i nějaké detaily vynechala, ale vy to snad přežijete, nebo ne? 

Ignis Brunensis

14.06.2013 15:58

Pokud vám název článku nic neříká, nedivím se vám. Já si to taky nemůžu pořád zapamatovat. Já tomu říkám "ohňostroje na Priglu", pro ty co "brněnskému hantrcu" moc neholdují, tak Prigl je Brněnská přehrada. Já jí říkám typicky brněnsky. Vůbec se mi nelíbí říkat Priglu Brněnská přehrada...je to zbytečně dlouhé :D a všichni, kdo se mnou mluví většinou ví co je Prigl zač. No to jsem trošku odbočila, ale to nevadí, aspoň už víte(teda aspoň ti co jsou brněnským hantrcem nedotčení) co znamená Prigl, ale já tu chci mluvit o něčem jiném. Ignis Brunensis je mezinárodní ohňostrojový festival, který se každoročně pořádá na Priglu. Tuto středu byl poslední soutěžní ohňostroj, tak mě naši vzali s sebou, abych viděla aspoň tenhle jeden. Oni tam byli minulý týden ve středu a v sobotu s sebou vzali i ségru, ale já byla celý víkend na předtáboráku pro instruktory, takže jsem nemohla. Celkem mě to mrzelo, ale smířila jsem se s tím, že tentokrát žádný ohňostroj neuvidím, ale naši byli tak hodní a vzali mě s sebou. Normálně by mě nechali doma, protože je to všední den a já bych pak musela do školy, ale naštěstí jsme měli na druhý den ve škole náhradní program, protože nešla elektrika. Hned jak jsme tam dojeli a zaparkovali, šli jsme na "naše" místečko, na které chodíme se známými, kde jsme na ně asi 15 minut čekali. Pokecali jsme si tam s nimi a bylo to fáájn. Domů jsme dorazili asi ve 2 ráno, protože když se sejdou lidi, kteří spolu musí vyřešit dovolené a různé věci na léto, aby potom měli klid, tak je to vždycky na dlouho. A já jsem pak asi v 6 musela vstávat, abych stihla školu. Vůbec se mi nechtělo vstávat, ale přemohla jsem se. 

Klidně se můžete podívat na záznamy ohňostrojů, pokud by vás to zajímalo. Podle mě je to naprosto boží. Nejlepší na tom je, že k tomu ohňostroji hraje i hudba a ty "rachejtle" vybuchují do té hudby, která hraje v rádiu, takže si to vklidu můžete pustit na mobilu do sluchátek. 

Tady máte odkaz :) https://www.ignisbrunensis.cz/

 

1. foto-co jsem si brala s sebou-skládací židlička, mikina, mobil, foťák, polštářek, sluchátka+mp3

2. foto-fotila to ségra, není to extra povedené fotka...obě tam vypadáme blbě ☼ nám tam dělá špatný odlesk

3. opět foto se ☼

4. krajinkové foto musí být :D 

Our class T-shirts

12.06.2013 14:23

Už týden jsem nenapsala žádný článek. Chtěla jsem napsat článek o "předtáboráku" na kterém jsem byla tento víkend, ale říkala jsem si, že tomu musím (jak s oblibou říká náš matikář) dát "nějakou štábní kulturu", proto jsem si řekla, že si to prvně srovnám v hlavě čím začít a až potom vám to zpublikuju :) Ale aby jste nebyli smutní z toho, že tu už strááášně dlouho žádný článek nebyl, řekla jsem si, že bych vám mohla "představit" naše absolventská trička. Se třídou jsme to řešili už od 8. ročníku, ale moc jsme se tím nezabývali, protože jsme si říkali "Času dost, času dost. Vždyť vycházíme až přístí rok...". NO Jo!!! Ale rok se s rokem sešel a my už byli v 9. a pořád jsme neměli skoro nic vymyšleného. Teda jediné co jsme věděli bylo to, že tam nechceme mít nápis "ABSOLVENT 2013" a že si vytvoříme vlastní návrh, protože návrhy těch firem se nám moc nezamlouvaly. Asi půl roku jsme nebyli schopní dát dohromady barvu...já jsem říkala tyrkysovou, jeden kamarád  říkal jen tak ze srandy růžovou atd. Nakonec jsme se rozhodly pro "KellyGreen". V tom letáku vypadala tyrkysově a já z toho byla naprosto nadšená!! Další věc byla, co si dát na přední stranu trička. Napadl nás "Nirvana Smile" má takový dobrý "přihlouple otrávený výraz", takže nás to doslova vystihuje :D To byla sranda :) Takže jsme si tam dali "smajla" a k němu dali nápis "NO COMMENT", protože my jsme taková třída, že někdy mlčíme jako (jak říká naše chemikářka) partyzáni. Ale někdy si kluci neodpustí strašně pitomé komentáře...určitě to taky znáte. No a to je v podstatě taky další důvod proč je ten smajlík takový "přihlouplý"...neberte to ve zlém :)  Jo a abych na to nezapomněla, taky jsme podali objednávku, aby ten přední nápis byl fosforeskující, a když bude svítit, tak aby svítil růžově. No...sice svítí, ale né růžově. Nás to zklamalo, ale co se s tím dá dělat, že? Taaak a teď se přesouváme dozadu. Na zadní stranu jsme si nedávali nic extra..nějaký iPhony atd, co byli v letácích to se nám taky nezamlouvalo, takže jsme si udělali vlastní komiksovou bublinku. Do ní se dali naše jména(jak jinak) + jméno naší paní učitelky třídní. Nemáme tam pana ředitele...ano, vážně u nás na škole není moc oblíbený, a proto to byla taková malá REBÉLIE proti němu no... A pod tu naši "slavnou" bublinu jsme (no spíš kluci) vybrali nápis. Sice se mi moc nezamlouvá, ale s tím už nic nenadělám. Myslím si, že máme hezká trička. Hlavně originální. Kdyžtak napište na ask, jak se vám článek líbil :) ask.fm/anickak :) zkopírujte odkaz ;) 

To "NOT" na té poslední fotce tam samozřejmě nepatří, ale...nemusíte přesně vědět, kde bydlím ;) :) Nemyslím to ve zlém. 

My neckerchiefs

05.06.2013 13:30

Řekla jsem si, že bych vám mohla udělat článek o mých šátcích, protože jich mám docela dost a strašně je ráda nosím. Pár co jich mám u sebe v pokoji jsem vám vyfotila. Nejsou všechny, protože některé mají půjčené kamarádky, některé jsem už uklidila do skříně, protože jsou to takové moje "zimní". No takže jsem vám vyfotila asi jen půlku všech šátků co mám :)  Já mám úplně nejradši ty více barevné, ale někdy si třeba ten puntíčkatý nebo vzorovaný nemůžu dovolit. Proto mám i jendobarevné nebo v neutrálních barvách např. ten "leopardí" a nebo potom mám ještě jeden svůj "zimní".  Asi nejvíc šátků jsem dostala jako dárky...od kamarádek, mamky, babičky....a pokaždé se trefily do toho co se líbí!! No... i když s tím zeleným se mamka moc netrefila, ale to nevadí. Já něco vymyslím, abych ho mohla nosit :) Pokud by jste chteli, abych se o nějakém šátku rozepsala, stačí napsat na ask :)  ask.fm/anickak  :)  zkopírujte odkaz ;) 

Rainy month

03.06.2013 16:50

Asi to máme všichni stejně. Všechny nás štve to počasí....už je červen a pořád žádný teplo a navíc k tomu už asi 14 dní neustále prší, což zapříčinilo to, že skoro pulce republiky hrozí vytopení baráků.  Já naštěstí žiju v oblasti, kde povodně nebývají a když už tak jen na určitém místě a rozhodně né tam, kde žiju. Jsem za to ráda, ale nechci být nějaká, že: "Heč, heč!! Já žiju tam, kde nejsou povodně a vy si dělejte co chcete!!". Mám příbuzné na Plzeňsku a celkem se o ně bojím, aby je to náhodou nezaplavilo. Mám kamarády na Karlovarsku..tam je to taky hodně špatné a mám i známé co žijí v Praze...a tam je to vážně hodně zlý!!

 

Ale aby jsem napsala aspoň něco pozitivního....rozhodla jsem se, že vám udělám několik fotek z tohoto deštivého dne. Doma jsem chytla venkovní bundu, misto tepláků rifle a první tenisky co jsem našla( jak teď nad tím přemýšlím, mohla jsem jsem sejít schody a dojít si pro gumáky, protože ty tenisky nedopadly nijak extra dobře, ale co by taky člověk chtěl od obyčejných "hadráků", že?) a samozřejmě deštník, abych nebyla ještě mokřejší, než když jsem šla ze školy. Zapomněla jsem si deštník(jak jinak, ale ráno to vůbec nevypadalo, že by mělo pršet :)) No tak jsem zmokla....ale nejhorší na tom bylo, že se mi promočil můj milovanej kabátek ♥ :( Zítra ráno si nesmím zapomenout deštník, i když to bude vypadat, že odpoledne pršt nebude!! Tady máte malou ochutnávku z toho co jsem vyváděla venku na dvoře. Víc fotek najdete ve fotogalerii :)

 

My LAZY Friday

31.05.2013 18:04

Sice jsem v článku My Crazy Friday psala, že to pokaždé bude "crazy", ale dneska se vážně nic šíleného nedělo. U nás pršlo, foukalo, bylo hnusně a strašná zima, takže jsem ani neměla náladu nic dělat :) Tak jsem si sedla s knížkou a četla. Ve škole se taky nic zvláštního nedělo :) jen jsme měli hodinu matiky spojenou s 8. třídou ( chodím do malotřídky :) osmáků je dohromady 10 a nás deváťáků 12) tak jsme  se mohli spojit :) A na tělocvik jsme měli naši suprovou češtinářku...s tou jsme se dívali na film. Takže dneska byla ve škole pohoda.

    

My Crazy FRIDAY

27.05.2013 19:06

Rozhodla jsem se(a vy sjte si to i odlikovali), že budu psát "My Crazy FRIDAY", každý si to snad umí přeložit, ale přece jenom vám to sem napíšu i česky ;) "Můj bláznivý PÁTEK". Tento pátek jsem byla venku s mojí nejlepší kámoškou Mončou(doufám, že tohle číst nebude a neuvidí ty fotky, protože mi zakázala je někam dávat :D). Nejdříve jsme šli k nedalekému rybníku, ale tam už nás to moc nebavilo, tak jsme šli k nám na dvůr. Tam jsme posvačlily a rozhodly se, že půjdeme hrát beďas, ale zjistili jsme, že nemáme ty "košíčko míčky" takže z toho nic nebude. Po chvilce hledání míčků jsme našli "pěnový" frisbee, tak jsme si začali házet s ním. Monča ho nakonec hodila na naši jabloň co máme na dvoře a tak na mě volala, že mám donést baseballku....tu sem bohužel nemohla najít, tak jsme jí donesla pádlo, protože bylo po ruce :) Frisbee jsme sundali, ale Monča s tím pádlem vymýšlela blbosti :D Nakonec jsme se začali "věšet" na tyč co máme mezi šňůrami na prádlo a dělaly jsme lenochody...jak by řekl jeden můj kámoš: "Jako za mlada!" :D No a tímhle asi můj první crazy pátek končí :) Zajímalo by mě co se bude dít příští pátek :) 

btw: Omlouvám se kvalitu těch 2 velkých fotek, chudák foťák nestihl zaostřit :(

20 facts about ME!!

20.05.2013 17:25

Říkali jste ať napíšu něco o sobě...tak tady to máte, je to 20 faktů o mě. Doufám, že s tím budete spokojeni, a že jste se dozvěděli aspoň něco co vás o mě zajímalo :) 

1. Jmenuji se Anna

2. Nemám ráda svoje jméno

3. Je mi 15

4. Jsem věřící

5. Nestydím se za to

6. Příští rok nastupuji na Katolické gymnázium do kvinty (doufám, že to počítam dobře ;))

7. Miluju snowboarding

8. Tuto zimu jsem asi po 3 letech stála na lyžích a vůbec mi to nešlo (chytila jsem "snowboard styl")

9. Miluju sjíždění řek (nesnáším kánoe, proto jezdím na nafukovačkách..."zasvěcení" ví o čem je řeč ;))

10. Každý rok mám snahu naučit se jezdit na kajaku, ale pořád mi to nějak nejde

11. Na letošní prázdniny mám domluvenou "kajakovku", tam mě to snad naučí....ale prvně mě taťka musí naučit jak mám udržet rovný směr

12. Miluju cestování ♥

13. Někdy bych se chtěla kouknout do Španělska a do Ameriky

14. Měla jsem snahu se sama naučit španělsky...nevyšlo to :/ 

15. Bydlím v rodinném domě s rodiči, ségrou a babičkou

16. V jídle jsem strááášně vybíravá

17. Nejím skoro všechnu zeleninu a luštěniny nejím vůbec

18. Až odmaturuju chtěla bych jít na učitelku ČJ a.......

19. Strašně ráda fotím...i když ty fotky někdy stojí za prd

20. Ááááá tohle už je úplný konec :) 

 

 

 

 

<< 1 | 2